Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Ledura helpt

Zonnepanelen zakelijk leasen

Je bent bij ons aan het juiste adres als het aankomt op zonnepanelen zakelijk leasen. We bieden verschillende mogelijkheden, waarbij maatwerk altijd centraal staat. Hierdoor is het zelfs mogelijk om een project met ons te starten tot wel € 800.000,-. Je bent in dat geval meteen economisch eigenaar en je hoeft niet langer meer de aanschaf van het systeem te bekostigen. Hierdoor bespaar je aardig wat investeringskosten en is het kapitaal dus gewoon beschikbaar voor je eigen onderneming.

Zullen we je terugbellen?

Profiteer van de voordelen van

Zonnepanelen zakelijk leasen

Het is helemaal niet zo gek dat veel bedrijven ook de positieve kanten zien van het leasen van zonnepanelen. Zo kun je bijvoorbeeld je zonnepanelen leasen met een looptijd van 15 jaar. Je haalt een complete investering in huis, inclusief dak-en/of netverzwaring, dat door ons wordt bekostigd.

Daarnaast profiteer je nog steeds van fiscale voordelen uit BTW, afschrijving en investeringsaftrek. Het beste van allemaal? Je bent zelfs zeker van een vast maandbedrag dat lager is dan de SDE+ subsidie. Redenen genoeg dus om je hier wat verder in te verdiepen. Uiteraard vertellen we je hier maar al te graag alles over al je een keer contact opneemt met en van onze specialisten.

 

Hoe we zonnepanelen zakelijk leasen voor je uitvoeren

De werkwijze voor het leasen van zonnepanelen

Je bent bij ons altijd zeker van een erg heldere werkwijze. We werken namelijk met de volgende vier stappen:

Stap 1: Het aanvragen van de offerte

Ben je op dit moment benieuwd wat voor opties er zoal zijn als je zonnepanelen zakelijk wilt leasen voor het dak van jouw bedrijf?

In slechts een paar klikken heb je al online een offerte aangevraagd. Op basis van deze aanvraag voorzien we je van een gratis ontwerp en je ontvangt een duidelijk overzicht waarin de te verkrijgen subsidies, de investering en de opbrengst voor je op een rijtje worden gezet. Door middel van scherpe luchtfoto’s op het dak en slimme software tekenen we een passend systeem voor op het dag van jouw bedrijf.

Ook nemen we met jouw verzekeraar door wat de eisen zijn waar het systeem aan moet voldoen. Ook wordt het systeem na de oplevering uitgebreid voor je gekeurd. Je bent daarnaast altijd zeer van een aanbieding met daarin een beschrijving van de opbrengstberekening en bussinesscase.

Stap 2: Een schouw bij jou op locatie

Het is natuurlijk enorm belangrijk dat er een schouw bij jou op locatie uit wordt gevoerd. Alleen op deze manier weten we altijd zeker dat hetgeen dat door ons is bedacht, ook echt klopt en uit te voeren is. Tijdens een inspectie controleren we bijvoorbeeld de hoofdaansluiting en we brengen de AC route in kaart.

Ook controleren we direct of de huidige groepenkast voldoet. Tijdens de uitgebreide dakcheck kijken we of het dak van jouw bedrijfspand nog steeds in de juiste staat is voor het laten leggen van de zonnepanelen. Als het nodig is, berekent een constructeur wat de precieze dakbelasting is. Hierdoor weten wij altijd zeker dat het dak geschikt is voor het dragen van de zonnepanelen.

3. De aanvraag van de financiering

Laten we eerlijk zijn, de aanvraag van de financiering is natuurlijk niet het leukste da er is. Daar helpen we je dan ook maar al te graag bij. Hierdoor weet je altijd zeker dat de financierder wordt voorzien van de juiste informatie, samen met de onderbouwde bussinesscase. Nadat de financiering rond is, starten we met het echte werk. Het is tijd voor de installatie van de zonnepanelen op het dak van jouw bedrijfspand!

4. De installatie van de zonenpanelen

Naast dat we de installatie van de zonnepanelen voor je uitvoeren, zorgen we er ook voor dat de groepenkast in het bedrijfspand uit wordt gebreid. Op deze manier kan de omvormer daar binnen een mum van tijd op aan worden gesloten. Nadat de zonnepanelen op het dak zijn geplaatst, controleren we het complete systeem dat aan is gesloten. Ook voeren we diverse metingen uit.

Als dit allemaal in orde is, starten we de omvormers op. Dit betekent dat je direct start met de opwekking van de eigen energie. De energie die je opwekt bekijk je handig via het gratis monitoring systeem op je tablet, pc of telefoon.

Ten slotte wordt er ook nog een scope12 keuring uitgevoerd. Dit betekent dat het systeem aan de eisen van de verzekeraar voldoet en daardoor veilig op wordt geleverd.

Contact opnemen?

Heb je nog vragen over zonnepanelen zakelijk leasen?

We hebben de meest voorkomende vragen voor je al beantwoordt. Heb je nog meer vragen? Bezoek dan

Meestgestelde vragen over zonnepanelen zakelijk leasen

Door te kiezen voor zakelijk leasen van je zonnepanelen, kies je zelf de panelen en de omvang van het systeem uit. Daardoor ontvang je precies waar je naar op zoek bent voor jouw bedrijf. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het systeem aan de hoogste standaarde voldoet en je betaalt het systeem in maandelijkse termijnen. Hierdoor profiteer je direct van een kostenvoordeel, zonder daar zelf in te moeten investeren. Je bent direct economisch eigenaar van het systeem en vanaf het eerste moment profiteer je al van lagere energiekosten. Ook profiteer je van fiscale voordelen en je bent niet verantwoordelijk voor de aanschafkosten van het zonnestroomsysteem.

Na de leaseperiode, en als je alle betalingen onder de lease hebt voldaan, ben je automatisch in het bezit van het systeem en is dit dus je eigendom.

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor het zakelijk leasen van de zonnepanelen. Het leasen is snel geregeld, er is geen sprake van een eigen investering, je profiteert van diverse fiscale voordelen en je bent altijd zeker van een erg hoge kwaliteit.

Er zijn verschillen tussen financial lease en operational lease? Je bent vanaf de eerste dag eigenaar van het systeem als je kiest voor financial lease. In het geval van operational lease huur je het systeem en blijft het systeem dus eigendom van ons..