Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Zonnepanelen op een plat dak vs. zonnepanelen op een schuin dak

Meer mogelijkheden voor zonnepanelen op een plat dak

Bent u in bezit van een plat dak met voldoende oppervlakte? Dan is het raadzaam om daar zonnepanelen op te laten installeren. Een plat dak is vele malen flexibeler is als het aankomt op de plaatsing van de panelen.

Daarnaast geniet je van een ander aantrekkelijk voordeel. De zonnepanelen liggen (vrijwel) helemaal uit het zicht. Misschien inspireer je de rest van de straat ook wel tot het installeren van een pv-systeem!

Het monteren van zonnepanelen op een plat dak is daarnaast ook nog eens een fluitje van een cent. Dit omdat we, in tegenstelling tot een pannendak, niet uit te hoeven meten wat de beste plek is om de panelen te plaatsen. Kies je voor zonnepanelen op een pannendak, dan kan het zijn dat de plek waar het beste rendement kan worden behaald, onder een schoorsteen of een dakkapel ligt. 

Door te kiezen voor een oost-westopstelling, profiteer je van een maximale opbrengst. Het is dan wel belangrijk om te weten dat de panelen rug aan rug komen te liggen. In dat geval knikt de helft van de zonnepanelen in de oostelijke richting en de andere helft in een westelijke richting.

Vaak gestelde vragen

Waarom is een plat dak geschikter voor zonnepanelen vergeleken met een schuin dak?
Doordat een plat dak veelzijdiger is als het aankomt op de montage, wordt dit gezien als het meest ideale dak. Ook heb je daardoor de zonnepanelen sneller terugverdiend

Wat is het nadeel van het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak?
Qua bruikbare oppervlakte vallen platte daken vaak weer wat kleiner uit. Hierdoor zullen dus misschien minder panelen passen.

Hoeveel zonnepanelen kunnen er per m2 worden geplaatst?
Hoeveel zonnepanelen er per vierkante meter kunnen worden geplaatst hangt vooral af van of ze op een plat dak of een schuin dak. Tijdens een vrijblijvend gesprek vertellen we je uiteraard meer over wat er mogelijk is op jouw dak, en hoeveel panelen voor jou wenselijk zijn.

Contact

Bellen

085-2006465

WhatsApp

0643162496

Email

info@ledura.nl

Heb je een vraag?