Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Zonnepanelen op een plat dak vs. zonnepanelen op een schuin dak

De zonnepanelen op een plat dak zijn flexibeler om te plaatsen

Ben je op dit moment in het bezig van een plat dak met meer dan voldoende oppervlakte, dan is het raadzaam om daar de zonnepanelen te laten installeren. Dit omdat een plat dak vele malen flexibeler is als het aankomt op de plaatsing van de panelen.

Daarnaast geniet je van een ander aantrekkelijk voordeel. De zonnepanelen zijn haast niet meer terug te zien. Dit is niet alleen prettiger voor het eigen aanzicht, maar ook voor het aanzicht van de straat. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat je buren of andere mensen uit de stad of het dorp geïnspireerd raken om ook de zonnepanelen te laten installeren op een plat dak.

Het monteren van zonnepanelen op een plat dak is daarnaast ook nog eens een fluitje van een cent. Dit omdat we, in tegenstelling tot een pannendak, niet uit moeten meten wat de beste plek is om de panelen te plaatsen. Kies je voor zonnepanelen op een pannendak, dan kan het zomaar zo zijn dat de plek waar het beste rendement kan worden behaald, onder een schoorsteen of een dakkapel is. Ook kan het zomaar zo zijn dat er schaduw op een pannendak valt door aangrenzende panden of bomen.

Door te kiezen voor een oost-westopstelling, profiteer je van een maximale opbrengst. Het is dan wel belangrijk om te weten dat de panelen rug aan rug komen te liggen. In dat geval knikt de helft van de zonnepanelen in de oostelijke richting en de andere helft in een westelijke richting.

Meest gestelde vragen

Waarom is een plat dak geschikter voor zonnepanelen vergeleken met een schuin dak?
Doordat een plat dak vele malen flexibeler is als het aankomt op de montage, wordt dit gezien als de meest ideale plek. Ook heb je daardoor de zonnepanelen sneller terugverdiend

Wat is het nadeel van het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak?
In de praktijk komt het vaker naar voren dat een plat dak minder groot is qua oppervlakte. Hierdoor kun je dus ook minder zonnepanelen kwijt.

Hoeveel zonnepanelen kunnen er per m2 worden geplaatst?
Hoeveel zonnepanelen er per vierkante meter kunnen worden geplaatst, hangt dus vooral af of je kiest voor het plaatsen op een plat dak of een schuin dak. Kies je voor een plat dak, dan is er ruimt voor negen zonnepanelen. Kies je voor een schuin dak, dan is er al snel ruimte voor 14 zonnepanelen. Tijdens een vrijblijvend gesprek vertellen we je uiteraard meer hoeveel panelen je nodig hebt om eigen energie op te wekken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Contact

Bellen

085-2006465

WhatsApp

0643162496

Email

info@ledura.nl

Heb je een vraag?