Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen was nog nooit zo makkelijk

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen doe je maar eens in je leven. Daarom wil je natuurlijk investeren in hoge kwaliteit, en er zeker van zijn dat een specialist de installatie voor je uitvoert. Door zonnepanelen te laten plaatsen op het dak, bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar, en zet je een grote stap als in het verduurzamen van het huis. Redenen genoeg dus om vandaag nog actie te ondernemen.


Offerte aanvragen


Bel ons: 0852006465

Zullen we je terugbellen?

Andere diensten


Zonnepanelen kopen


Zonnepanelen Leasen


Zonnepanelen en onderhoud


Uitgevoerde Projecten


Zonnepanelen en subsidies

Samen Duurzaam

Zonnepanelen kopen van Ledura

Ben je benieuwd wat je op jaarbasis zou kunnen besparen? Maak dan snel gebruik van onze online dakcheck! Vul je postcode, huisnummer en wat aanvullende gegevens online in, en ontvang binnen no-time een heldere indicatie.

Het beste van dit allemaal? Als je zonnepanelen door Ledura laat plaatsen, weet je zeker dat de klus binnen een mum van tijd voor je wordt uitgevoerd. Gemiddeld worden installaties binnen 6 á 8 weken uitgevoerd. Bovendien worden installaties in 90% van de gevallen binnen slechts één werkdag afgerond. Zo ervaar je minimale hinder als je bijvoorbeeld thuis aan het werk bent of als de kids buiten willen spelen.

Meer weten over onze mogelijkheden? Laat dan hier je gegevens achter. We gaan graag direct voor je aan de slag. Wij ontwerpen het meest rendabele systeem dat bij jouw verbruik past. We tekenen de zonnepanelen alvast in op je dak, en nemen daarna contact met je op om het door te nemen.

Is alles duidelijk? Dan ontvang je daarna direct een offerte in je mailbox.

Niet investeren maar wel verduurzamen? Wist je dat met je een duurzaamheidslening via Ledura in de meeste gevallen meer kan besparen dan je maandelijkse lasten? Win-win dus!

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een financiering? Klik dan hier.

Zonnepanelen kopen, hoe doe je dat?

Het kopen van zonnepanelen is voor veel mensen een behoorlijke investering. Maar hoe gaat dit nou precies in zijn werk? In 4 eenvoudige stappen zorgen we ervoor dat je een zonnepanelensysteem op je dak hebt liggen dat mooi aansluit op jouw wensen en eisen!

Het aanvragen van de offerte

Het start natuurljk allemaal met de aanvraag van een offerte. Door dit online te doen, kun je binnen één werkdag een offerte op maat verwachten. Vervolgens nemen we persoonlijk contact met je op, zodat we samen met jou de offerte door kunnen nemen. Heb je specifieke wensen? Dan passen we, waar nodig, de offerte voor je aan. Op deze manier weet je altijd zeker dat de offerte helemaal voldoet aan jouw persoonlijke wensen. Ben je helemaal tevreden met de door ons opgestelde offerte, en laat je de zonnepanelen liever vandaag dan morgen plaatsen? Door per mail akkoord te geven op de offerte, kunnen wij snel verder met de vervolgstappen.

Het uitvoeren van een uitgebreide check

Voordat de zonnepanelen kunnen worden geplaatst, is het belangrijk dat er van tevoren een uitgebreide check voor je uit wordt gevoerd. Op deze manier kan duidelijk in kaart worden gebracht of de besproken wensen haalbaar zijn. Tijdens zo’n check, ook wel schouw genoemd, wordt bijvoorbeeld het dak nagemeten, de staat van het dak bekeken, en een kabelroute bepaald. Ook kijken we meteen of je huidige groepenkast helemaal up-to-date is, of dat er wellicht een extra groepenkast geplaatst moet worden. Als hieruit blijkt dat bepaalde punten uit de offerte moeten worden aangepast, toegevoegd of verwijderd, wordt dit uiteraard netjes met je besproken.

De installatie en de oplevering

Nadat de check is uitgevoerd, is het tijd om de zonnepanelen te installeren. We nemen contact met je op om een dag en tijdstip te bepalen. Onze installateurs gaan bij je aan de slag, en binnen slechts één werkdag kan het zonnestroomsysteem worden gerealiseerd. Na de installatie wordt alles nog een keer netjes met je doorgenomen en kun je direct je opbrengst bekijken op je smartphone, tablet of pc.

Nazorg en de BTW teruggaaf

Wist je dat je BTW op je zonnepanelen terug kunt krijgen? Omdat deze regeling wat ingewikkeld in elkaar steekt, helpen we je hier graag bij. Sterker nodig, we regelen dit geheel kosteloos voor je. Daarnaast kunnen we door middel van het monitoringsysteem actief met u meekijken om te zorgen dat je zeker weet dat de installatie maximaal blijft presteren.

Contact opnemen?

Heb je nog vragen?

We hebben de meest voorkomende vragen voor je al beantwoordt. Heb je nog meer vragen? Bezoek dan


Meestgestelde vragen

Zonnepanelen kopen; de meest gestelde vragen.

Wat kan ik verwachten tijdens de dag van de installatie?

Op de dag van installatie komt er een team van gespecialiseerde vakmannen bij je thuis. Dit team bestaat uit twee dakmonteurs en een elektricien. Het team neemt na een korte kennismaking de installatieprocedure met je door. Zodra het systeem volledig is geïnstalleerd, worden de hoofdpunten nog een keer met je doorgenomen. Het systeem wekt meteen zonne-energie op.

Hoeveel tijd is nodig voor de installatie?

In 90% van de gevallen ronden wij de installatie binnen slechts één werkdag af. Een installatie kan langer duren als het bijvoorbeeld een een uitgebreid systeem op een groot dak betreft. Uiteraard ontvang je van tevoren een heldere tijds-indicatie. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

Wat is een schouw en welke varianten zijn er?

Nadat u akkoord heeft gegeven op uw offerte wordt er een schouw met u ingepland. Tijdens een schouw worden de meterkast, de staat van het dak en eventuele bijzonderheden door een vakman van Ledura in kaart gebracht. Het is voor ons ook mogelijk een schouw op afstand te doen. Met behulp van speciale software kunnen wij je dak door middel van haarscherpe luchtfoto’s inmeten en bekijken, en inschatten hoeveel panelen er op je dak passen. Voor de invullende informatie ontvang je een formulier dat u gemakkelijk zelf kunt invullen.
Als de schouw is uitgevoerd kunnen wij de ideale materialen selecteren, de precieze werkzaamheden bepalen en de installatie gaan voorbereiden.