Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Zonnepanelen kopen in Barendrecht

Zonnepanelen kopen in Barendrecht is allang geen bijzonderheid meer. Op steeds meer daken zien we de blinkende collectoren verschijnen. Met de voortdurend stijgende energieprijzen is het ook geen verassing meer dat steeds meer mensen besluiten hun eigen elektriciteit op te wekken. Wanneer ook jij met die gedachten speelt, maar eerst meer wilt weten over de kosten die zo’n installatie met zich meebrengt en waar je verder nog op moet letten, hebben we hier het een en ander voor je onder elkaar gezet.

 

zonnepanelen kopen in barendrecht foto

Tip: Beslis pas om zonnepanelen Barendrecht te kopen nadat je meerdere aanbieders met elkaar vergeleken hebt.

Kosten zonnepanelen kopen in Barendrecht

Voordat je overgaat tot zonnepanelen kopen in Barendrecht is het verstandig eerst meerdere offertes op te vragen. Hieronder zie je enkele voorbeeldprijzen, zodat je een eerste indruk krijgt van de investering en terugverdientijd.

Bepalende factoren van de prijs zonnepanelen?

De aanschafprijs van een zonne-energiesysteem is best een redelijk bedrag. Toch kun je, door een beetje slim te zijn heel goed bezuinigen op zonnepanelen. Zo kun je geld besparen met:

  • Keuze installateur. Auto’s rijden niet op water. Elke kilometer die een installateur maakt, kost geld. Je bent het goedkoopst uit, wanneer je besluit om zonnepanelen te kopen in Barendrecht zelf. Neem hiervoor wel een erkend installatiebedrijf. Zouden de kosten hoger uitpakken, neem dat gewoon voor lief. Je bent er in ieder geval dan wel van verzekerd dat je het juiste aantal panelen krijgt en ze ook in de juiste stand op je dak komen te staan.
  • De btw. Omdat je bijdraagt aan de opwekking van duurzame energie, kun je de betaalde btw terugvorderen.
  • Materiaalkeuze. Duurdere zonnecollectoren, met bijvoorbeeld silicium, kosten iets meer. Je verdient dat echter al snel terug. Ze werken namelijk niet alleen bij zonneschijn. Ook met bewolkt weer produceren ze elektriciteit.

Waarom een zonnepanelen specialist in Barendrecht?

Het is niet alleen vanwege het technische aspect dat je beter voor een erkend bedrijf in zonnepanelen Barendrechtkunt kiezen.

  • Erkende installateurs hebben goede contacten met de gemeente. Hierdoor zijn ze precies op de hoogte van de klimaatdoelstellingen die een gemeente dient te behalen. Ze weten hierdoor exact wat mogelijk is op het gebied van subsidies.
  • Een tweede punt is dat ze in een moeite door een eventuele vergunning voor je kunnen aanvragen. Afhankelijk van het stadsgedeelte waar je woont, kun je te maken krijgen met beschermd straatbeeld.

Tip: Kijk meteen op hoeveel gemeentesubsidie je kunt rekenen bij het zonnepanelen kopen in Barendrecht.

Btw terugvorderen in drie stappen

Om de btw over je zonne-energiesysteem terug te vorderen van de belastingdienst is het belangrijk dat zowel op de aankoopfactuur, als het energiecontract én de energiefactuur je eigen naam staat. Daarbij moet je de aanvraag voor btw teruggave ook binnen zes maanden, na het jaar van aankoop, indienen. Vervolgens volg je deze drie stappen:
1. Dien het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ in.
2. Geef je rekeningnummer door, óók als dit al bekend is bij de belastingdienst.
3. Vul de btw-aangifte in.

Keurmerken voor zonnepanelen

Om er zeker van te zijn dat je bij het zonnepanelen kopen in Barendrecht niet voor vervelende verassingen komt te staan, let je erop dat ze gecertificeerd zijn. Wordt het je tijdens aankoop niet meteen duidelijk, aarzel dan niet er bij de installateur naar te vragen. Een recht door zee installateur zal namelijk niet moeilijk doen, om zijn eigen zonnekeur keurmerk laten zien. Andere keurmerken die vermeldt moeten staan zijn het CE keurmerk, ten teken dat voldoen aan de eisen zoals vastgesteld door de EU en het Tüv keurmerk. Dit laatste is een nog strengere controle die gehanteerd wordt door de Duitse overheid.

Zonnepanelen kopen: let even hierop

Niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen. Daken met schaduwval of een extreem hellingsvlak zijn ongeschikt voor een zonne-energiesysteem. De erkend installateur kan je hier alles over vertellen.
Denk ook niet: “ik kan zelf heel goed klussen, dus dit doe ik ook wel even. Bespaart me tenminste flink op de installatiekosten”. Niet voor niets heeft een installateur een rits opleidingsdagen doorlopen, om de panelen zo te plaatsen dat de gebruiker er het maximale rendement uithaalt. Je verdient er dus op, wanneer je de zonnepanelen in Barendrecht door een erkend installatiebedrijf laat plaatsen.

Voordelen zonnepanelen

Misschien twijfel je nog of je wel of niet overgaat tot zonnepanelen kopen in Barendrecht. Zoals je hieronder kunt zien, wegen de voordelen van zonnepanelen ruim op, tegen de stroomvoorziening van je elektriciteitsbedrijf.

Financiële aspect

het meest in het oog springende voordeel, is de besparing op de energiekosten die je maakt. Dit loopt per jaar al gauw op tot zo’n € 600,-. Wek je daarnaast meer stroom op dan je verbruikt, kun je dat tegen een vergoeding aan je leverancier leveren. Binnen een jaar of tien verdien je met gemak je investering terug.

Waardevermeerdering woning

Een tweede voordeel van zonnepanelen in Barendrecht is dat het een waardevermeerdering voor je huis betekend, net zoals isolatie of een zuinige cv-ketel dat doen. Daarbij dragen ze bij aan een beter energielabel, wat de woning ook aantrekkelijker maakt op de woningmarkt.

Zonnepanelen check

De keuze van welke zonnepanelen kopen in Barendrecht hangt af van je verbruik. Om een globale indruk te krijgen, wat de aanschaf je gaat kosten, check je eerst je verbruik. Aan de hand daarvan, kun je zien welke installatie je nodig hebt.
Check ook de energiemeter. Een van de vereisten voor een zonne-energiesysteem is een slimme meter.

Slim besparen is eerste winst

Kun je het zo voor elkaar krijgen dat je samen met je buren zonnepanelen in Barendrecht kopen kunt, doe dat dan. Per installatie vallen ze goedkoper uit, wanneer je er meerdere tegelijk laat aanleggen. Besparen op aanlegkosten, is zo je eerste winst.

Kijk en vergelijk de zonnepanelen specialisten in Barendrecht

Onze laatste tip: Kijk en vergelijk! Ga voor de laagste prijs, door offertes te vergelijken, maar vergeet niet; de goedkoopste zonnepanelen kopen Barendrecht doe je bij de plaatselijke vakman. Klik op onderstaande button en bespaar tot 20%.

OOk gemeente Barendrecht is duurzaam. Check hun website.

 

✔️

Contact

Bellen

085-2006465

WhatsApp

0643162496

Email

info@ledura.nl

Heb je een vraag?