Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Ledura helpt

Zakelijk zonnepanelen kopen

Als ondernemer ben je constant op zoek naar manieren om jouw bedrijfspand te vernieuwen. Niet alleen draag je op deze manier een duurzaam steentje bij aan de wereld, je kan door het bedrijfspand te verduurzamen ook nog eens aanzienlijk wat besparen. Redenen genoeg dus om je hier wat verder in te gaan verdiepen.

Zullen we je terugbellen?

Zakelijk zonnepanelen kopen is eenvoudig met Ledura

Zakelijk zonnepanelen kopen

Als ondernemer ben je constant op zoek naar manieren om jouw bedrijfspand te vernieuwen. Niet alleen draag je op deze manier een duurzaam steentje bij aan de wereld, je kan door het bedrijfspand te verduurzamen ook nog eens aanzienlijk wat besparen. Redenen genoeg dus om je hier wat verder in te gaan verdiepen.

Het is een erg slimme keuze om zelf stroom op te gaan wekken voor jouw bedrijf. Vanaf het eerste moment merk je dat je je energierekening aanzienlijk kunt verlagen. Maar wat voor systeem is nu het meest geschikt voor jouw bedrijf? Maak je je hier vooral geen zorgen over. We kunnen je vanaf het eerste moment volledig begleiden en we regelen de hele installatie van A tot Z.  

Wist je dat je, door zonnepanelen voor je bedrijf aan te schaffen, ook nog eens kunt profiteren van een aan aantal erg aantrekkelijk subsidies? Ook dit gedeelte van de aanvraag regelen we voor je, zodat je maximaal wordt ontzorgd. Daardoor kun jij je blijven focussen op hetgeen dat echt belangrijk is: je corebusiness.

Hoe zakelijk zonnepanelen kopen werkt

Werkwijze van Zakelijk zonnepanelen kopen

Net als jij, werken we graag met een heldere werkwijze. Daarom doorlopen we, samen met jou, de volgende vier stappen:

Stap 1: Offerte aanvraag

Wil je op dit moment vooral graag weten wat de mogelijkheden zoal zijn voor het leggen van zonnepanelen op het dak van jouw bedrijfspand? Nadat je een offerte bij ons aan hebt gevraagd, voorzien we je van een gratis ontwerp. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van de investering, welke subsidies te verkrijgen zijn en wat de opbrengst voor jouw bedrijf is. Ook bespreken we met de verzekeraar wat de eisen zijn waar het systeem aan moet voldoen en dat deze netjes na de oplevering wordt gekeurd. Door middel van slimme software, en het gebruik van scherpe luchtfoto’s, tekenen we het systeem op het dak van het bedrijfspand. In de aanbieding beschrijven we een opbrengstberekening en bussinesscase.

Stap 2: Schouw op locatie

Nadat we de eerste stap voor je af hebben gerond, brengen we een bezoek aan het bedrijfspand. Op deze manier checken we of hetgeen dat we hebben bedacht, uitvoerbaar is en klopt. Ook controleren we meteen de hoofdaansluiting, we brengen de AC route in kaart en checken of de huidige groepenkast voldoet. Daarnaast voeren we een uitgebreide dakcheck uit, om zo te kijken of het dak nog in goede staat is en dus geschikt is voor het leggen van zonnepanelen.

Stap 3: Aanvraag van subsidies

Iedere ondernemer profiteert natuurlijk maar al te graag van subsidies die vrijkomen. Daarom helpen we je altijd met het aanvragen van subsidies en we zorgen dat alles administratief klopt. Indien gewenst helpen we je ook met het verkrijgen van een financiering voor het bekostigen van de installatie.

Stap 4: Het plaatsen van de zonnepanelen

Zijn bovenstaande drie stappen helemaal geregeld? Dan begint het echte werk! We plaatsen de zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand en breiden de groepenkast uit. Hierdoor kunnen de omvormers aangesloten worden. Ten slotte controleren we het complete systeem en we voeren verschillende metingen uit. Vervolgens starten we de omvormers op, zodat je meteen start met het opwekken van je eigen energie. Je ontvangt een gratis monitoring systeem, zodat je via een pc, tablet of telefoon meteen ziet hoeveel energie je opwerkt. Na de installatie wordt er een scope12 keuring uitgevoerd, zodat het systeem aan alle eisen van de verzekeraar voldoet en veilig op is geleverd.

Contact opnemen?

Heb je nog vragen?

We hebben de meest voorkomende vragen voor je al beantwoordt. Heb je nog meer vragen? Bezoek dan

Meestgestelde vragen over zakelijk zonnepanelen kopen

Kies je voor zonnepanelen, dan heb je deze kosten binnen zes tot acht jaar terugverdient. Je bespaart aanzienlijk op de energierekening en dankzij het gigantische aanbod, is er voor ieder type dak wel een geschikt systeem te vinden.

Of het dak van het bedrijfspand geschikt is voor zonnepanelen, hangt van een aantal factoren af. Denk hierbij aan de constructie van het dak, de staat van de dakbedekking en bepaalde eisen vanuit de verzekeraar. Of je nu een pand hebt gekocht of hebt gehuurd, je mag in beide gevallen de panelen laten plaatsen.

Wist je dat je niet zomaar zonnepanelen aan kunt sluiten op het elektriciteitsnet? Ook moet de aansluiting van het bedrijfspand hier geschikt voor zijn en er moet voldoende transportcapaciteit zijn op het elektriciteitsnet. Uiteraard voorzien we je graag van meer informatie over de best mogelijke aansluiting en realiseren deze tijdens de installatie.

De zonnepanelen vallen binnen de opstalverzekering, aangezien deze aard-en-nagelvast zijn bevestigd aan een pand. Dit is van toepassing als je eigenaar bent van het bedrijfspand. Huur je het band, dan worden de zonnepanelen verzekerd onder de inboedelverzekering.