Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Zorgen dat je zonnepanelen optimaal blijven werken

onderhoud en minitoring van zonnepanelen

Wil je onderhoud en monitoring van zonnepanelen uitbesteden? Door middel van een onderhoudscontract zonnepanelen ben je er altijd zeker van dat je het meeste rendement haalt uit je zonnepanelen, nu en in de toekomst. Samen met
jou plannen we daarom maar al te graag periodiek een inspectie in, waar jouw installatie tot in de kleinste details wordt gecontroleerd.

Zullen we je terugbellen?

Waarom het zo belangrijk is

Belang van onderhoud en monitoring van zonnepanelen

Je denkt er misschien niet zo snel over na, maar zonnepanelen die je op het dak laat plaatsen, vereisen het nodige onderhoud. Gelukkig gaat het niet om intensief onderhoud dat iedere maand uit moet worden gevoerd, aangezien zand, bladeren en ander vuil in veel gevallen van nature weg worden gespoeld door regen, hagel of sneeuw. Toch is het wel aan te raden om op periodiek niveau jouw installatie te laten controleren op storingen en een veilige werking. Gelukkig ben je voor deze controle ook bij ons aan het juiste adres. Dankzij onze ruimschootse ervaring in het vak, voeren we een controle snel en vakkundig voor je uit.

Door middel van een onderhoudscontract zonnepanelen ben je er altijd zeker van dat je het meeste rendement haalt uit je zonnepanelen, nu en in de toekomst. Samen met
jou plannen we daarom maar al te graag periodiek een inspectie in, waar jouw installatie tot in de kleinste details wordt gecontroleerd. Door deze erg uitgebreide inspectie, weet je altijd zeker dat defecten en eventuele beschadigingen aan het systeem aan het licht komen. Hierdoor profiteer je beter van zonnepanelen met een lange levensduur, een zeer veilig systeem en het hele jaar door heb je een continu hoog rendement. En dat is waar het immers allemaal om gaat, nietwaar?

Het onderhoudscontract zonnepanelen zorgt dus altijd voor een betrouwbare, veilige en optimaal werkende zonnepanelen installatie bij jou in huis. In het contract wordt opgenomen dat de aansluiting op de meterkast, de bekabeling, het montagesysteem, de omvormer en de zonnepanelen uitvoerig voor je worden gecontroleerd. Daarnaast wordt het systeem ook vanaf een afstand, het hele jaar door, door ons team van specialisten voor je in de gaten gehouden. Hierdoor kunnen tal van zaken ruim voordat het periodieke onderhoud plaats gaat vinden, voor je worden geconstateerd. Hierbij kun je denken aan onder meer afwijkingen en foutmeldingen worden ook nog eens actief door ons team van specialisten opgevolgd.


Voor de inspectie werken we altijd met een vast tarief. Hierdoor weet je ook altijd zeker dat je nooit voor onverwachte verassingen komt te staan. Het tarief dat we rekenen is namelijk inclusief voorrijkosten en je ontvangt altijd een uitgebreide onderhoudsbeurt. Is de servicemonteur langer dan 90 minuten bezig? Km dat geval wordt de extra benodigde tijd wel voor je in rekening gebracht. Ook worden de materialen voor de reparatie in rekening gebracht.

Werkwijze

Onderhoud en monitoring van zonnepanelen, hoe we het doen

Je wilt er natuurlijk wel graag zeker van zijn hoe het onderhoud en monitoring van zonnepanelen(jouw zonnepanelen) precies plaats gaat vinden en wat je dus zoal kunt verwachten bij jou is huis. Tijdens de uitvoeren van de APK voor zonnepanelen, werkt ons team altijd in vier heldere stappen. De algemene periodieke inspectie ziet er namelijk als volgt uit:

Visuele inspectie

Tijdens het uitvoeren van de visuele inspectie, de eerste stap, staat het controleren van de zonnepanelen vooral centraal. Tijdens deze inspectie wordt namelijk de conditie van de zonnepanelen bij jou op het dak altijd uitgebreid voor je gecontroleerd, samen met de hoeveelheid vervuiling die aanwezig is op de zonnepanelen.

Denk hierbij aan zand dat ik de loop van de tijd op is gedroogd of bladeren die niet van de panelen af zijn gewaaid. Ook wordt de locatie waar de omvormer op is gesteld, uitvoerig voor je gecontroleerd. Is er bijvoorbeeld voldoende ruimte aanwezig rondom de opstelling, hoe zit het precies met de aanbevolen hoeveelheid ventilatie bij jou in de ruimte en is er bijvoorbeeld ook een rookmelder aanwezig die helemaal naar behoren werkt? Ook wordt de bekabeling en de elektronische aansluiting van de omvormer en de meterkast voor je bekeken.

Fysieke controle

Nadat de visuele inspectie helemaal voor je af is gerond, is het tijd om door te gaan met de fysieke controle. Tijdens deze tweede stap worden het bevestigingsmateriaal op het dak, de bekabeling en de stekkers door ons team uitvoerig voor je gecontroleerd. Ook wordt het stoffilter van de omvormer uitgebreid schoongemaakt.

Registratie en metingen

Tijdens de derde stap wordt de systeemopbrengst gecontroleerd en geregisseerd. Ook checken we de spanning op de zonnepanelen en controleren we de overspanningsbeveiliging.

Registreren stroomsterkte zonnepanelen

Je wilt natuurlijk ook graag weten wat de stroomsterkte van de zonnepanelen is tijdens het onderhoud en monitoring zonnepanelen. Tijdens de vierde en laatste stap, wordt de systeemopbrengst voor je geregisseerd en gecontroleerd. De spanning op de zonnepanelen wordt gecontroleerd, samen met de overspanningsbeveiliging en lekstromen. Ook wordt de stroomsterkte van de zonnepanelen geregisseerd.

Contact opnemen?

Heb je nog vragen?

We hebben de meest voorkomende vragen voor je al beantwoordt. Heb je nog meer vragen? Bezoek dan

Voordelen van onderhoud en monitoring van zonnepanelen

Het onderhoud & service zonnepanelen dat je door ons team uit laat voeren, brengt tal van voordelen met zich mee. Tijdens de periodieke inspectie weet je altijd zeker dat het hele zonnepanelen installatie volledig voor je na is gekeken.

Het systeem heeft hierdoor een erg lange levensduur en voldoet ook nog eens aan alle gestelde eisen. Ook zorgen de zonnepanelen voor een hogere opbrengst. Je voorkomt storingen die de opbrengst beperken.

Wist je dat vandaag de dag meer en meer verzekeringsmaatschappijen adviseren om zonnepanelen periodiek te laten inspecteren? Wil je daar graag net even wat meer over weten of ontvang je graag meer informatie over bovengenoemd traject? Neem in alle gevallen gerust een keer contact op met een van onze medewerkers en laat je vrijblijvend informeren over deze uitmuntende service. We denken graag met je mee en voorzien je altijd van een advies op maat voor de zonnepanelen bij jou op het dak. Maak je binnenkort ook een keer voor het eerst gebruikt van deze service zonnepanelen?