Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Waarom zijn zonnepanelen belangrijk

We kennen allemaal wel de voordelen van zonnepanelen op het dak. Je wekt er je eigen energie mee op en zonnepanelen zijn ook nog eens financieel erg aantrekkelijk voor je portemonnee. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat, dankzij schaalvergroting en technische ontwikkeling, het aanschaffen van zonnepanelen maar liefst 25% goedkoper is geworden. Zowel in de zomermaanden als in de winter of bij bewolkt weer werken ze op volle toeren en produceer je je eigen stroom. Maar waar moet je nu allemaal rekening mee houden? En waarom zijn zonnepanelen belangrijk voor bij jou op het dak? Je leest het allemaal hier.

Het belang van zonnepanelen voor jouw dak

Wind en zon zijn vormen van eeuwige energiebronnen. Dit betekent dat ze altijd voorradig zijn en daardoor erg slim zijn om te gebruiken voor het opwekken van energie. Door te kiezen voor zonnepanelen bij jou op het dak, profiteer je van een 100% groene energiebron en je produceert je eigen duurzame energie. Zon zorgt namelijk voor energie in de vorm van licht en warmte. Vervolgens zetten zonnepanelen deze vorm van energie om in elektriciteit.

Doordat je energierekening dankzij zonnepanelen een stuk lager is, heb je deze investering binnen slechts een paar jaar al helemaal terugverdiend. Ook ben je definitief minder afhankelijk van energieprijzen die in de loop van de tijd alsmaar verder gaan stijgen.

waarom zijn zonnepanelen zo belangrijk fotoAls je je verder gaat verdiepen in het kopen van zonnepanelen, dan valt je al snel op dat de term Wattpiek (Wp) regelmatig wordt gebruikt. Deze term zegt namelijk wat over wat het vermogen is van het paneel. Je weet daardoor ook meteen wat het aantal elektriciteit in kilowattuur (kWh) is dat een paneel op kan wekken. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren. Gemiddeld kun je een vermogen van rond de 370Wp hanteren. (Je kan ook subsidie krijgen)

Wat je met een zonnepaneel kunt bereiken, is voor een erg groot deel afhankelijk van wat het wattage is van een apparaat en hoe lang je denkt een apparaat te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld je smartphone opladen, dan kun je uitgaan van 5 Watt. Ook kun je met een zonnepaneel 40 kopjes koffie op een dag drinken, bijna iedere dag een wasje doen of 1,5 uur de tijd nemen om stof te zuigen.

Het totaal aantal zonnepanelen om een compleet huishouden van eigen stroom te voorzien

Natuurlijk streef je er altijd naar om genoeg zonnepanelen op het dak te hebben liggen om het complete huishouden te kunnen voorzien van eigen stroom. In dat geval heb je een vermogen van gemiddeld 379 Wp nodig. Als je dit omrekent naar het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, kom je uit op ongeveer 12 zonnepanelen. Het is echter ook altijd aan te raden om het jaaroverzicht van je energieleverancier te bekijken. In dat geval zie je meteen wat je op een jaarbasis verbruikt en hoeveel zonnepanelen je dus nodig hebt voor jouw huishouden.

Als je ervoor kiest om 12 zonnepanelen op het dak te laten installeren, dan heb je gemiddeld binnen zes jaar je investering al terugverdient. Daarna geniet je van gratis stroom en zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Je bent dus altijd zeker van een rendabele en een duurzame investering.

De zonnepanelen kunnen op zowel platte daken als op schuine daken worden geïnstalleerd. Het is echter wel belangrijk om te weten dat de constructie van het dag sterk genoeg moet zijn. Let er wel op dat je geen zonnepanelen kunt laten plaatsen als een dak bedekt is met riet, als er asbest aanwezig is of als zachte isolatie op een plat dak is gebruikt als dakbedekking.

Ben je benieuwd hoe we je kunnen helpen? Neem contact op met ons.

Contact

Bellen

085-2006465

WhatsApp

0643162496

Email

info@ledura.nl

Heb je een vraag?