Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Zakelijk grootverbruik

SDE++ zonnepanelen kopen

Als ondernemer heb je vast en zeker al eens een keer gehoord over de SDE++ zonnepanelen subsidie. Dit is de afkorting van Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie, waarmee de overheid stimuleert om je bedrijf te verduurzamen. Naast dat je met deze subsidie profiteert van verduurzaming, zijn zonnepanelen ook nog eens een uitstekende keuze voor je portemonnee.

Zullen we je terugbellen?

Zonnepanelen voor Zakelijk grootverbruik

SDE++ zonnepanelen kopen

Als ondernemer heb je vast en zeker al eens een keer gehoord over de SDE++ subsidie. Dit is de afkorting van Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie, waarmee de overheid stimuleert om je bedrijf te verduurzamen. Naast dat je met deze subsidie profiteert van verduurzaming, zijn zonnepanelen ook nog eens een uitstekende keuze voor je portemonnee. De energiekosten voor het bedrijfspand verlaag je binnen no-time en de verduurzaming is geschikt voor zowel nieuwbouw als voor oudere bedrijfspanden. Naast de SDE++ subsidie, kun je als ondernemer ook nog eens in aanmerking komen voor de EIA en KIA regelingen. Je weet daardoor altijd zeer dat je enorm veel rendement haalt uit je investering.

De subsidie is speciaal bedoeld voor ondernemers die overwegen om te investeren in zonnestroom. Dit omdat de productie van grijze energie vaak voordeliger is dan de productie van groene duurzame energie. Zonde natuurlijk, want groene energie is vele malen beter voor de planeet en maakt ons land ook nog eens minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Door deze positieve impact op de lokale economie, ondersteunt de overheid jou als ondernemer als je de keuze maakt om over te stappen op duurzaam en groen met SDE++ zonnepanelen.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, die je aan te worden gemeld voor de openstellingsronde. Dit vindt plaats in het najaar en kent in totaal vier verschillende fases. Het budget dat vrij wordt gemaakt, wordt op basis van volgorde van binnenkomst verdeeld. Hoe later de aanvraag in wordt gediend, des te hoger de subsidie is. In de laatste fase is de subsidie dus het hoogst en welke investeringen in aanmerking komen, ligt vast. Uiteraard helpen we je hier graag mee en we leveren het complete systeem turn-key voor je op. Je komt snel in aanmerking voor de subsidie als je een een grootverbruikersaansluiting hebt. Deze aansluiting moet groter zijn dan 3 x 100A en kunnen er minstens 50 zonnepanelen op het dak.

Hoe het werkt

De werkwijze van SDE++ zonnepanelen kopen

Dankzij onze ruimschootse ervaring in het vak en expertise, weten we als geen ander hoe en op welk moment de SDE++ subsidie het beste aan kan worden gevraagd. Dit bespaart je een hoop frustratie en tijd en je hebt de ruimte om je beter te kunnen focussen op je corebusiness. De werkwijze vindt plaats in vijf stappen en ziet er als volgt uit:

Stap 1: Het bepalen van het aantal zonnepanelen

Tijdens een afspraak bij jou op locatie, bekijken we wat het maximale aantal zonnepanelen is dat geschikt is voor jouw dak. Daarnaast wordt de staat van het dak bekeken, zodat we zeker weten dat de zonnepanelen geschikt zijn voor jouw bedrijfspand. Daarnaast checken we ook of de hoofdaansluiting minimaal de voor SDE++ vereiste 3 x 100A is.

Stap 2: Het berekenen van de terugverdientijd

Gemiddeld duurt het ongeveer zes tot acht jaar voordat de zonnepanelen geheel zijn terugverdiend. Het is echter volkomen begrijpelijk dat je graag een betere indicatie wilt krijgen. Daarom berekenen we nauwkeurig de terugverdientijd en wat het rendement gaat zijn. Dit doen we aan de hand van de investering, het energieverbruik en de mogelijke SDE++ subsidie. Uiteraard vertellen we je graag meer over zonnepanelen kopen grootzakelijk tijdens een persoonlijke gesprek.

Stap 3: Het invullen van het nodige papierwerk

Ga je akkoord met de uitkomsten die we voor je hebben berekend? In dat geval is het noodzaak dat je een aantal benodigde formulieren voor ons invult. Vervolgens verzorgen we tegen een vast bedrag de aanvraag voor de subsidie voor jouw bedrijf.

Stap 4: Het laten leggen van het zonnestroomsysteem

Is de SDE++ subsidie aan je toegekend? In dat geval heb je anderhalf jaar de tijd om het zonnestroomsysteem op het dak van jouw bedrijfspand te laten leggen.

Stap 5: Het uitwerken van de offerte en het legplan

Je wilt natuurlijk niet voor onverwachtse kosten komen te staan. Daarom werken we in deze laatste stap de offerte en het legplan gedetailleerd voor je uit. Op deze manier weet je altijd zeker dat je een perfect berekende keuze kunt maken.

Contact opnemen?

Heb je nog vragen?

We hebben de meest voorkomende vragen voor je al beantwoordt. Heb je nog meer vragen? Bezoek dan

Meestegestelde vragen over SDE++ zonnepanelen kopen

Er kan één aanvraag per adres in worden gediend als de openstellingsronde is gestart. Dit is het adres waar je de installatie wilt laten plaatsen. Het is echter wel mogelijk om voor meerdere categorieën installaties subsidie aan te vragen op hetzelfde adres.

De aanvragen worden behandeld op basis van het moment van binnenkomst. Aanvragen die in het weekend in worden gediend of op werkdagen na 17.00 uur, tellen de eerstvolgende werkdag mee. Op een werkdag maakt het tijdstip van ontvangst van de subsidieaanvraag niet uit.

Omdat RVO een overheidsorganisatie is, mogen jouw adresgegevens aan derden worden verstrekt.

Als er bij jou op locatie genoeg ruimte beschikbaar is om beide installaties te realiseren, is het mogelijk om de subsidie te combineren met andere regelingen. Echter is het niet mogelijk zowel een SCE-subsidie als een SDE-subsidie te ontvangen voor dezelfde installatie.

Indien je het bedrijfspand huurt en kiest voor zonnepanelen grootverbruik, dus niet de eigenaar bent, heb je toestemming nodig. Op het aanvraagformulier geef je aan of je de eigenaar bent. Is dit niet het geval, dan stuur je verplicht een verklaring van de eigenaar met jouw aanvraag mee. Hierdoor geeft de eigenaar de toestemming om de installatie te installeren en exploiteren op de door jou beoogde locatie.

 
SDE++ zonnepanelen kopen foto