Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Zorgen dat je zonnepanelen optimaal blijven werken

onderhoud en minitoring van zonnepanelen

Wil je onderhoud en monitoring van zonnepanelen uitbesteden? Door middel van een onderhoudscontract zonnepanelen ben je er altijd zeker van dat je het hoogste rendement haalt uit je zonnepanelen, nu en in de toekomst.

Zullen we je terugbellen?

Waarom het zo belangrijk is

Belang van onderhoud en monitoring van zonnepanelen

Je denkt er misschien niet zo snel over na, maar zonnepanelen die je op het dak laat plaatsen vereisen de nodige onderhoud. Gelukkig gaat het niet om intensief onderhoud dat iedere maand uit moet worden gevoerd. Stof, zand, bladeren en ander vuil spoelen in veel gevallen vanzelf weg worden door regen, hagel of sneeuw. Toch is het wel aan te raden om jouw installatie periodiek te laten controleren op storingen en een veilige werking. Voor deze controle ben je ook bij ons aan het juiste adres. Dankzij onze ruime ervaring in het vak, voeren we een controle snel en vakkundig voor je uit.

Door middel van een onderhoudscontract zonnepanelen ben je er zeker van dat je het hoogste rendement haalt uit je zonnepanelen, nu en in de toekomst. Samen met
jou plannen we daarom maar al te graag een periodieke inspectie in, waar jouw installatie tot in de kleinste details wordt gecontroleerd. Bij deze uitgebreide inspectie, zullen ook defecten en eventuele beschadigingen aan het systeem aan het licht komen. Hierdoor profiteer je beter van zonnepanelen met een lange levensduur, een zeer veilig systeem en het hele jaar door heb je een continu hoog rendement. En dat is waar het immers allemaal om gaat, nietwaar?

Het onderhoudscontract zonnepanelen zorgt dus altijd voor een betrouwbare, veilige en optimaal werkende zonnepanelen installatie bij jou in huis. In het contract wordt opgenomen dat de aansluiting op de meterkast, de bekabeling, het montagesysteem, de omvormer en de zonnepanelen uitvoerig voor je worden gecontroleerd. Daarnaast wordt het systeem ook vanaf een afstand, het hele jaar door, door ons team van specialisten voor je in de gaten gehouden. Hierdoor kunnen tal van zaken ruim voordat het periodieke onderhoud plaats gaat vinden, voor je worden geconstateerd. Hierbij kun je denken aan onder meer afwijkingen en foutmeldingen worden ook nog eens actief door ons team van specialisten opgevolgd.

Werkwijze

Onderhoud en monitoring van zonnepanelen, hoe we het doen

Hoe deze APK voor je panelen er precies uitziet? Ons team werkt altijd in 4 vaste stappen. De algemene periodieke inspectie ziet er als volgt uit:

Visuele inspectie

Tijdens het uitvoeren van de visuele inspectie staat het controleren van de zonnepanelen vooral centraal. We controleren naast de conditie van je zonnepanelen ook of er sprake is van ophoping van vuil.

Denk hierbij aan zand of vogelpoep dat lange tijd heeft kunnen opdrogen, of bladeren die niet van de panelen af zijn gewaaid. Ook wordt de locatie waar de omvormer is opgesteld, nogmaals even voor je gecontroleerd. Is de ventilatie nog steeds in orde, en hangt er nog een goed-werkende rookmelder in de buurt? Ook wordt de bekabeling en de elektronische aansluiting van de omvormer en de meterkast voor je bekeken.

Fysieke controle

Nadat de visuele inspectie is afgerond, is het tijd om door te gaan met de fysieke controle. Tijdens deze tweede stap worden het bevestigingsmateriaal op het dak, de bekabeling en de stekkers uitvoerig voor je gecontroleerd. Ook wordt de stoffilter van de omvormer goed schoongemaakt.

Metingen

Tijdens de derde stap wordt de systeemopbrengst gecontroleerd en geregistreerd. Ook checken we de spanning op de zonnepanelen en controleren we de overspanningsbeveiliging.

Registreren stroomsterkte zonnepanelen

Tijdens de vierde en laatste stap, wordt de stroomsterkte en voor je geregisseerd en gecontroleerd. Ook checken we het systeem op lekstromen.

Contact opnemen?

Heb je nog vragen?

We hebben de meest gestelde vragen voor op een rijtje gezet. Heb je nog meer vragen? Bezoek dan:

Voordelen van onderhoud en monitoring van zonnepanelen

Met de onderhoud-zonnepanelenservice van Ledura ben je verzekerd van een goed en veilig werkend PV-systeem. Onze professionals zorgen ervoor dat elk probleempje gevonden, en opgelost wordt.

Wij kunnen je systeem op afstand constant in de gaten houden. Zo sporen wij fouten of bijzonderheden pijlsnel op, en bent u verzekerd van een hoog rendement.

Dankzij een periodieke check voldoet je systeem niet alleen aan de gestelde eisen, ook verleng je de levensduur van je systeem. Naast het voorkomen van storingen verzeker je jezelf van een constant optimaal rendement!

 
onderhoud en monitoring van zonnepanelen foto