Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Meestgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Heb je een vraag die hieronder niet vermeld staat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Particulier. Zonnepanelen kopen

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is afhankelijk van je verbruik, het vermogen van de panelen en hoeveel ruimte je op je dak hebt. Gemiddeld verbruikt een huishouden in Nederland zo’n 3.500 kWh per jaar. Met 10 panelen van 400Wp wek je al gauw 3.400 kWh per jaar op. Dat is al bijna het gehele verbruik! Onze vakmensen bepalen binnen no time het beste legplan voor jouw dak.

Bij Ledura werken wij enkel met Tier-1 zonnepanelen. In normale mensentaal betekent dit dat je ervan uit kunt gaan dat de fabrikant de beste kwaliteit panelen levert, en dat ook de garantievoorwaarden het beste geregeld zijn. Welke panelen er voor jou precies het beste zijn zullen we aan de hand van jouw specifieke situatie bepalen. Maar dat het kwalitatief hoogstaande en betrouwbare panelen zijn staat dus vast!

Na de afronding van de schouw ontvang je je definitieve offerte. Zodra de aanbetaling hiervan binnen is kunnen wij aan de slag met het samenstellen van de benodigde materialen. Soms moet hiervoor een bestelling gedaan worden, en kan het even duren voordat dit geleverd wordt. Geen paniek! We zijn je zeker niet vergeten. Gemiddeld wordt er tussen de 4 en 6 weken na aanbetaling contact met je opgenomen om de installatie in te plannen.

Op de dag van installatie komt er een team van gespecialiseerde vakmannen bij je thuis. Dit team bestaat uit twee dak monteurs en een elektricien. Zij nemen na een korte kennismaking de installatieprocedure met je door. Zodra het systeem volledig is geïnstalleerd, worden de hoofdpunten nog een keer met je doorgenomen. Het systeem wekt meteen zonne-energie op.

In 90% van de gevallen ronden wij de installatie binnen slechts één werkdag af. Een installatie kan langer duren als het bijvoorbeeld een een uitgebreid systeem op een groot dak betreft. Uiteraard ontvang je van tevoren een heldere tijdsindicatie. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

Particulier- Zonnepanelen huren

Als je kiest voor het leasen van zonnepanelen, sluit je voor een langere termijn een overeenkomst af. Is deze periode afgelopen? Dan heb je de mogelijkheid om je eigen vertrouwde panelen voor een marktconform bedrag over te nemen. Op deze manier geniet je nog vele jaren van energie die je zelf opwekt.

Particulier- BTW

Doorgaans wordt de BTW vier tot zes maanden na aanvraag teruggestort op je rekening. Dit wordt rechtstreeks door de Belastingdienst gedaan. Soms gaat dit aanzienlijk sneller. De aangiftes kunnen namelijk elke eerste maand van het nieuwe kwartaal worden ingediend.

Wil je zonnepanelen BTW terug krijgen? Als de BTW teruggave is aangevraagd, wordt er een beroep gedaan op De Kleine Ondernemersregeling. Hierdoor is er een vrijstelling van toepassing, waardoor er ook in de toekomst geen aangifte meer hoeft te worden gedaan.

Omdat je ondernemer bent geworden voor de BTW, moet je alleen in het eerste jaar op eenmalige basis BTW betalen. Dit bedrag wordt berekend over de hoeveelheid opgewekte energie. De overheid heeft daar staffels voor in het leven geroepen, namelijk € 20,- per 1000 Wp. Liggen er bijvoorbeeld tien zonnepanelen bij jou op het dag met een vermogen van 275 Wp per paneel? In dat geval gaat het om een totaal opwekvermogen van € 2.750,- en bedraagt het forfait € 60,-.

Zakelijk - Zonnepanelen kopen

Wist je dat je niet zomaar zonnepanelen aan kunt sluiten op het elektriciteitsnet? Ook moet de aansluiting van het bedrijfspand hier geschikt voor zijn en er moet voldoende transportcapaciteit zijn op het elektriciteitsnet. Uiteraard voorzien we je graag van meer informatie over de best mogelijke aansluiting en realiseren deze tijdens de installatie.

De zonnepanelen vallen binnen de opstalverzekering, aangezien deze aard-en-nagelvast zijn bevestigd aan een pand. Dit is van toepassing als je eigenaar bent van het bedrijfspand. Huur je het band, dan worden de zonnepanelen verzekerd onder de inboedelverzekering.

Zakelijk - Zonnepanelen leasen

Door te kiezen voor zakelijk leasen van je zonnepanelen, kies je zelf de panelen en de omvang van het systeem uit. Daardoor ontvang je precies waar je naar op zoek bent voor jouw bedrijf. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het systeem aan de hoogste standaarden voldoet en je betaalt het systeem in maandelijkse termijnen. Hierdoor profiteer je direct van een kostenvoordeel, zonder daar zelf in te moeten investeren. Je bent direct economisch eigenaar van het systeem en vanaf het eerste moment profiteer je al van lagere energiekosten. Ook profiteer je van fiscale voordelen en je bent niet verantwoordelijk voor de aanschafkosten van het zonnestroomsysteem.

Zakelijk - SDE++ zonnepanelen kopen

Er kan één aanvraag per adres in worden gediend als de openstellingsronde is gestart. Dit is het adres waar je de installatie wilt laten plaatsen. Het is echter wel mogelijk om voor meerdere categorieën installaties subsidie aan te vragen op hetzelfde adres.

De aanvragen worden behandeld op basis van het moment van binnenkomst. Aanvragen die in het weekend in worden gediend of op werkdagen na 17.00 uur, tellen de eerstvolgende werkdag mee. Op een werkdag maakt het tijdstip van ontvangst van de subsidieaanvraag niet uit.

Als er bij jou op locatie genoeg ruimte beschikbaar is om beide installaties te realiseren, is het mogelijk om de subsidie te combineren met andere regelingen. Echter is het niet mogelijk zowel een SCE-subsidie als een SDE-subsidie te ontvangen voor dezelfde installatie.

Indien je het bedrijfspand huurt en kiest voor zonnepanelen grootverbruik, dus niet de eigenaar bent, heb je toestemming nodig. Op het aanvraagformulier geef je aan of je de eigenaar bent. Is dit niet het geval, dan stuur je verplicht een verklaring van de eigenaar met jouw aanvraag mee. Hierdoor geeft de eigenaar de toestemming om de installatie te installeren en exploiteren op de door jou beoogde locatie.