Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Hoeveel kosten zonnepanelen nou eigenlijk? Vragen heel veel mensen zich af. De kosten die je kwijt bent aan een paneel en bijbehorende installatie, is in de loop van de tijd sterk afgenomen. Vandaag de dag is deze prijs dan ook op een erg laag niveau gestabiliseerd. Uiteraard is er nog concurrentie tussen verschillende aanbieders, wat betekent dat je hier ook nog aardig wat voordeel van hebt. Wat de precieze kosten zijn, lees je op deze pagina.

De kosten zijn verschillend per type en het aantal zonnepanelen dat je koopt

Vandaag de dag doet je spaargeld haast niets meer op de bank. Redenen genoeg dus om je verdiende centen op een slimme manier te investeren. Het verduurzamen van je woning met behulp van zonnepanelen is daar een erg goed voorbeeld van. Je profiteert namelijk van een uitstekend rendement en je draagt ook nog eens een duurzaam steentje bij aan het milieu. Maar wat zijn nu de kosten waar je rekening mee moet houden? En waar moet je zoal op letten tijdens het kopen van zonnepanelen? Je leest het allemaal hier.

De gemiddelde kosten voor een zonnepaneel zijn ongeveer €230,- exclusief BTW. Dit gaat om een zonnepanel dat een totaal vermogen heeft van 325-345 Wattpiek (Wp). Natuurlijk blijft er altijd verschil in prijs per type en per merk paneel. De prijs per paneel wordt in de meeste gevallen in Euro per Watt-piek (€/Wp) uitgedrukt. Op deze manier zie je direct dat hoe minder stroom een paneel produceert, des te lager het piekvermogen is. Hierdoor liggen de kosten voor een paneel ook wat lager. Gelukkig ben je bij ons altijd zeker van een selectie zonnepanelen met een hoger piekvermogen, nog steeds voor een uitstekende prijs. Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we je hier graag meer over uit en vetellen je wat voor efficiëntie van de zonnepanelen voor jouw dak het meest geschikt is.

Inclusief de kosten voor onder meer een omvormer en de nodige bekabeling

De prijs die je bij ons betaalt voor de zonnepanelen, is uiteraard inclusief de kosten voor onder meer een omvormer en de nodige bekabeling. Daarnaast zijn ook kosten zoals eventuele optimizers, het montagemateriaal en personeelskosten tijdens de installatie inbegrepen. Daardoor kom je nooit voor onverwachte verassingen te staan.

Natuurlijk wil je het meeste halen uit je zonnepanelen. Dit betekent dat de kosten die je kwijt bent aan de zonnepanelen natuurlijk niet veel zeggen over het rendement dat je krijgt op de investering op de zonnepanelen. Je wilt immers dat de panelen meer opleveren dan de prijs die je betaalt. Daarom is het onwijs belangrijk dat de panelen liggen op een zonnige plek op het dak. Een plek op het zuiden, samen met een ideale hellingshoek, is daarom van cruciaal belang. Daarnaast is het ook aan te raden om de zonnepanelen te laten leggen op een plek die vrij is van schaduw van bijvoorbeeld schoorstenen of dakkapellen. Tijdens een check bij jou op locatie kunnen we je een goede indicatie geven van de staat van het dak en wat de verwachte opbrengst van het dak gaat zijn.

De zonnepanelen die je bij ons koopt, staan altijd garant voor een erg lange levensduur. Dat is natuurlijk wel zo goed om te weten. Hoe langer de panelen zonder storingen meegaan, des te meer ze opbrengen. Ben je benieuwd geraakt naar het plaatsen van zonnepanelen bij jou op het dak? Vraag in dat geval vandaag nog vrijblijvend een offerte aan. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op en geven je een eerlijke prijs voor panelen van erg goede kwaliteit.

Contact

Bellen

085-2006465

WhatsApp

0643162496

Email

info@ledura.nl

Heb je een vraag?