Logo van Ledura B.V. zonnepanelen

Wij regelen je BTW teruggave zonnepanelen

BTW teruggave zonnepanelen

Als je ervoor kiest om zonnepanelen te kopen, krijg je hier de BTW op terug. Echter weten wij als geen ander dat deze regeling niet altijd even duidelijk is. Daarom helpen we je hier graag bij en verlenen je deze service geheel kosteloos.

Zullen we je terugbellen?

Hoe zit het?

BTW teruggave zonnepanelen

Daarom helpen we je hier graag bij en verlenen je deze service geheel kosteloos. Door zonnepanelen te kopen, produceer je vanaf het eerste moment groene stroom. Het beste van allemaal? Via een monitoringssysteem kijken we altijd met je mee, zodat je zeker weet dat de installatie optimaal rendement blijft leveren.

Laat je als particulier de zonnepanelen bij jou op het dak van je woning monteren? In dat geval ben je simpelweg ondernemer voor de BTW. Dit is van toepassing als de energie die je opwerkt, ook terug aan het net wordt geleverd. Daarom kun je de BTW op de montage en de aanschaf van van de panelen terugvragen van de Belastingdienst. De enige voorwaard die daaraan hangt, is dat de BTW over het leveren van de energie aan het net af moet worden gedragen. Uiteraard vertellen we je hier graag meer over als je een keer contact met ons opneemt.

Wist je dat er daarnaast ook een paar uitzonderingen zijn waar je op moet letten? Denk hierbij aan situaties wanneer je al eens eerder zonnepanelen heeft gekocht of als je op dit moment al een BTW-ondernemer bent. Als je dus niet zo goed oplet, kan het zomaar zo zijn dat het aanvragen van de BTW teruggave bij de Belastingdienst fout kan gaan. Gelukkig bieden we meer dan genoeg handvaten om je hierbij te helpen en we zorgen ervoor dat het altijd goed wordt geregeld. Als je er zeker van wilt zijn dat de teruggave op een professionele en leuke manier voor je wordt verzorgd, doet het je goed om dit over te laten aan ons team van specialisten.

Maak kennis met het pakket

BTW teruggave zonnepanelen, hoe het zit.

Het is helemaal niet zo gek dat meer en meer mensen kiezen voor ons BTW teruggaaf-pakket. Je bent er namelijk altijd zeker van dat de teruggave volledig voor je uit handen wordt genomen. We inventariseren je persoonlijke situatie, zodat we zeker weten dat de teruggave goed op kan worden gestart. Dit is een van de belangrijkste fases, aangezien de teruggave slechter uit kan vallen als dit niet goed is gedaan. Als we alles goed in kaart hebben gebracht, nemen we contact met de Belastingdienst op.

Ben je ondernemer voor de BTW?

Als je zonnepanelen als particulier op het dak van je woning hebt laten monteren, lever je automatisch ook een klein gedeelte energie aan het net. Wist je dat er wettelijk een vergoeding is bepaald als je een BTW economische activiteit verricht? Dit betekent dat je een ondernemer voor de BTW bent. Dit betekent dat er BTW moet worden betaald over de energie die je opwerkt. Het gaat om een bedrag van € 20,- per 1.000 Wp per jaar. Daardoor profiteer je wel van het feit dat de btw over de montage en de aanschaf van de panelen, terug kan worden gevraagd.

Welke taken nemen we voor je uit handen?

Voor de installatie en de aankoop van de zonnepanelen vragen we alle BTW voor je terug. Hierdoor verzorgen we de teruggaaf, de vrijstelling, de BTW-aangiften, de administratie, en de registratie. Binnen drie tot vijf maanden na dit verzoek, stort de fiscus de BTW terug op je rekening. Ook beantwoorden we eventuele vragen van de Belastingdienst en we doen een beroep op de goedkeuringen. Zo weet je altijd zeker dat je de jaren na de BTW teruggave niet langer meer BTW hoeft te betalen over de energie die je opwekt. Hierdoor voorkom je dat je lastig kan worden gevallen door de Belastingdienst.

Maak kennis met De Kleine Ondernemersregeling

Het is algemeen bekend dat er ieder jaar na de aanschaf BTW moet worden betaald. Echter biedt De Kleine Ondernemersregeling daar een erg fijne uitkomst voor. Wat dit voor je betekent? Als jouw omzet minder is dan € 20.000, is er een vrijstelling van toepassing. Daardoor hoef je dus niet ieder jaar BTW te betalen. Dit wel van toepassing als je zonnepanelen aan hebt geschaft als particulier.

Contact opnemen?

Heb je nog vragen over BTW teruggave zonnepanelen?

We hebben de meest voorkomende vragen voor je al beantwoordt. Heb je nog meer vragen? Bezoek dan

Meestgestelde vragen over BTW teruggave zonnepanelen

Na het aanvragen van de BTW teruggave (zonnepanelen), wordt dit doorgaans binnen vier tot zes maanden overgemaakt. Dit wordt rechtstreeks door de Belastingdienst gedaan. Wat de reden is dat het soms wat vlotter gaat, komt door het feit dat de aangifte pas in kan worden gediend in de maand na het kwartaal. Het gaat dus om de maanden april, juli, oktober en januari.

Wil je zonnepanelen BTW terugkrijgen? Als de zonnepanelen BTW teruggave aan is gevraagd, wordt er een beroep gedaan op De Kleine Ondernemersregeling. Hierdoor is er een vrijstelling van toepassing, waardoor er ook in de toekomst geen aangifte meer hoeft te worden gedaan.

De Kleine Ondernemersregeling is simpelweg een tegemoetkoming voor ondernemers, waar bekend van is weinig BTW te moeten voldoen. Ben je ondernemer voor de stroom die je levert aan jouw energiebedrijf? In dat geval moet je BTW over het complete bedrag berekenen dat je in rekening brengt bij jouw energiebedrijf. Is je jaaromzet € 20.000 of minder? En heb je een beroep gedaan op De Kleine Ondernemersregeling? Dan voldoe je geen BTW meer aan de Belastingdienst.

Omdat je ondernemer bent geworden voor de BTW, moet je alleen in het eerste jaar op eenmalige basis BTW betalen. Dit bedrag wordt verrekend over de hoeveelheid opgewerkte energie. De overheid heeft daar staffels voor in het leven geroepen, namelijk € 20,- per 1000 Wp. Liggen er bijvoorbeeld tien zonnepanelen bij jou op het dag met een vermogen van 275 Wp per paneel? In dat geval gaat het om een totaal opwekvermogen van € 2.750,- en bedraagt het forfait € 60,-.